Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Marys Mugcake med choklad 2

En härlig överraskning för alla fikasugna vinterälskare! Rör samman allt direkt i muggen, in i mikron… Klart! Smaskigt, segt och sött.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 2 st

  • 2 st Digestivekex
  • 3,50 msk osaltat Smör
  • 1 Ägg
  • 0,33 tsk ekologisk Vaniljstång
  • 0,25 dl fullkorns Vetemjöl
  • 2 msk
  • 1 krm Bakpulver
  • 1 nypa Havssalt

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Krossa kexen i en skål, tillsätt ½ msk av det smälta smöret och rör om ordentligt.
  3. Tryck ner kaksmulsdegen i botten av muggarna.
  4. Blanda socker, vaniljpulver och 2/3 av chokladchunksen med resten av det smälta smöret. Rör på svag värme tills sockret och chokladen smält. Tillsätt ägget och blanda till en jämn smet.
  5. Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och kakao, och rör ner i smeten. Tillsätt resten av chokladchunksen.
  6. Lägg hälften av smeten i muggarna, häll på några marshmallows och fyll på med resten av smeten. Värm på full effekt i mikron, 1–2 minuter.
  7. Ta ut muggarna och toppa ev. med ytterligare marshmallows. Värm hastigt i mikron om du vill att de ska mjukna lite.

Relaterade recept

Produkter i receptet