Marys Mugcake med choklad 2
En härlig överraskning för alla fikasugna vinterälskare! Rör samman allt direkt i muggen, in i mikron… Klart! Smaskigt, segt och sött.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 2 st
- 2 st Digestivekex
- 3,50 msk osaltat Smör
- 1 Ägg
- 0,33 tsk ekologisk Vaniljstång
- 0,25 dl fullkorns Vetemjöl
- 2 msk
- 1 krm Bakpulver
- 1 nypa Havssalt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smöret i en kastrull.
-
Krossa kexen i en skål, tillsätt ½ msk av det smälta smöret och rör om ordentligt.
-
Tryck ner kaksmulsdegen i botten av muggarna.
-
Blanda socker, vaniljpulver och 2/3 av chokladchunksen med resten av det smälta smöret. Rör på svag värme tills sockret och chokladen smält. Tillsätt ägget och blanda till en jämn smet.
-
Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och kakao, och rör ner i smeten. Tillsätt resten av chokladchunksen.
-
Lägg hälften av smeten i muggarna, häll på några marshmallows och fyll på med resten av smeten. Värm på full effekt i mikron, 1–2 minuter.
-
Ta ut muggarna och toppa ev. med ytterligare marshmallows. Värm hastigt i mikron om du vill att de ska mjukna lite.