Minimaränger 20
Små läckra munsbitar som är svåra att få nog av.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Marängfyllning
- 3 dl Socker
- 4 Äggvita
-
Dekoration
-
Minimaränger
-
Odense Bronspulver 5 g eller
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 150°.
-
Rulla mandelmassan till en ca 4 cm tjock korv. Skär i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 7 minuter mitt i ugnen eller tills skivorna fått lite gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
-
Koka upp vatten och socker till 117°.
-
Vispa vitorna till hårt skum. Häll ner den varma sockerblandningen i en fin stråle medan du fortsätter vispa. Fortsätt att vispa tills marängsmeten är kall.
-
Spritsa ut maräng på mandelmassabottnarna. Spara resten av marängen till att göra minimaränger.
-
Smält chokladen över ett vattenbad. Doppa gräddbullarna i chokladen och låt rinna av innan du ställer dem på ett galler för att stelna.
-
Avsluta med att dekorera med guld, silver, brons eller rött glitter.
-
Spritsa ut marängsmeten som är kvar från gräddbullarna till små maränger på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 100°. Ställ in dem i ca 1 timme i ugnen. Stäng sedan av värmen men låt marängerna stå kvar 30 minuter till.
-
Smält vit choklad över ett vattenbad. Doppa marängerna i chokladen och sedan i Bronspulver eller strössel.
Tips
1. Använd olika dekorationspulver för att få variation.
2. Gör minimaränger av den smet som blir över. Enkelt och supergott!