Polkatårta 12
Färgglad tårta som drar blickarna till sig.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Tårtbotten
-
Smörkräm
- 300 g rumsvarmt Smör
- 0,75 dl Florsocker
- 0,50 dl Vispgrädde
- 2 tsk Pepparmintolja
-
Dekoration
-
- 2 dl Vispgrädde
- röd karamellfärg
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Baka tårtbottnen enligt receptet på Choklad- och nougattårta.
-
Låt den vita chokladen smälta över ett vattenbad.
-
Vispa smöret poröst med en elvisp. Vispa i florsocker, grädde och den vita, smälta chokladen. Dosera pepparmint efter smak.
-
Dela tårtbottnen i två lager. Bred smörkräm på båda och montera tårtan.
-
Lägg på tårtlocket.
-
DEKORERA
-
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite grann så konsistensen blir en aning fastare.
-
Häll choklad över kakan. Låt även chokladen försiktigt glida ner över kanterna.
-
Rulla ut den röda och vita figurmarsipanen till två längder. Tvinna ihop dem så du får ett ”polkarandigt” marsipanband. Lägg bandet runt tårtans botten.
-
Dekorera med chokladspån på toppen av tårtan.
-
Vispa grädden. Häll i röd karamellfärg och rör om lite slarvigt så ett marmorerat mönster bildas. Spritsa gräddtoppar på tårtan.
Tips
Häll lite karamellfärg i smörkrämen så får den också polkafärger.