Tårtbotten, grundrecept 10
Det är faktiskt inte särskilt krångligt att baka egna tårtbottnar. Men väldigt gott!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
- 50 g Smör
- 4 Ägg
- 2 dl Socker
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Salt
- 3,50 dl Vetemjöl
- 0,75 dl Mjölk
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Smält smöret.
-
Vispa ägg och socker poröst. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl.
-
Häll i mjölk och smör.
-
Lägg bakplåtspapper i botten av en form med avtagbara kanter, 20 cm i diameter.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Känn med en sticka om tårtbottnen är färdig – blir stickan kladdig ska du grädda bottnen lite till. Ta ut och låt svalna.