Svårighetsgrad
Arbetstid
10 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
50 minuter
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 12 recensioner

Tårtbotten, grundrecept 10

Det är faktiskt inte särskilt krångligt att baka egna tårtbottnar. Men väldigt gott!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 st

  • 50 g Smör
  • 4 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 3,50 dl Vetemjöl
  • 0,75 dl Mjölk

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner alla torra ingredienser och blanda väl.
  4. Häll i mjölk och smör.
  5. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med avtagbara kanter, 20 cm i diameter.
  6. Grädda mitt i ugnen, ca 30 minuter. Känn med en sticka om tårtbottnen är färdig – blir stickan kladdig ska du grädda bottnen lite till. Ta ut och låt svalna.

Relaterade recept