Syltstjärnor med ingefära 30
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
- 150 g Smör
- 0,75 dl Muscovadosocker
- 1 tsk Vaniljpulver
- 4,50 dl Vetemjöl
-
Fyllning
- 2 dl Hallonmarmelad
- 1 tsk Ingefära (pulver)
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Lägg smör, socker, vaniljpulver och mjöl i en matberedare. Mixa till en jämn deg.
-
Lägg degen i folie och låt den vila i kylen, ca 30 min.
-
Kavla ut degen. Tryck ut små stjärnor med hjälp av en pepparkaksform.
-
Gör ett hål i mitten på hälften av kakorna. Använd en tyll.
-
Sätt ihop två kakor – en hel underst och en med hål överst. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
-
Blanda sylt och ingefärapulver.
-
Fyll kakornas hål med fyllning.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 5 min.
-
Strö karamellfudge över fyllningen och grädda kakorna i ytterligare 3 min.
Tips
Variera gärna formen och gör hjärtan, granar och glada grisar.