Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 25 recensioner

Banankaka 10

Här är ett recept på en klassisk banankaka! I det här receptet har vi tillsatt mörk choklad och mandelmassa i smeten vilket gör banankakan god och saftig. Perfekt att servera till hela familjen!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Rör försiktigt ihop mandelmassa, socker, smör och fröna från vaniljstången.
  2. Vispa i äggen och sikta i vetemjöl och bakpulver.
  3. Skär bananerna i små tärningar och hacka chokladen.
  4. Rör ner bananen och chokladen i smeten och häll i en smord brödform.
  5. Grädda kakan ca. 1 timme i 175°C och låt svalna på galler.

Produkter i receptet