Banankaka 10
Här är ett recept på en klassisk banankaka! I det här receptet har vi tillsatt mörk choklad och mandelmassa i smeten vilket gör banankakan god och saftig. Perfekt att servera till hela familjen!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
- 225 g Socker
- 150 g Smör
- 1 Vaniljstång
- 4 Ägg
- 250 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 2 Modne Bananer
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Rör försiktigt ihop mandelmassa, socker, smör och fröna från vaniljstången.
- Vispa i äggen och sikta i vetemjöl och bakpulver.
- Skär bananerna i små tärningar och hacka chokladen.
- Rör ner bananen och chokladen i smeten och häll i en smord brödform.
- Grädda kakan ca. 1 timme i 175°C och låt svalna på galler.