Karamell-Brownie 14
Ingredienser
Receptet är beräknat för 14 personer
- 180 g Smör
- 150 g Socker
- 3 st store Ägg
- 150 g Vetemjöl
- 0,50 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smöret och 150 g av knapparna över ett vattenbad eller i micron. Det får inte bli för varmt.
-
Vispa ägg och socker tills det är luftigt, och rör ned i den avsvalnade chokladen. Därefter rör du i mjölet och tilsätter 100 g knappar för att få små hela bitar choklad i den färdiga brownien.
-
Häll degen i en bakplåt på ca 20 x 25 cm och baka 25-30 min i varmluftsugn på 170°C.
-
Ta ut, låt svalna och ställ sedan i kylen ett par timmar eller över natten.
-
Karamellbrownieganache: Koka upp grädden och häll över 100 g knappar och vispa ihop ordentligt. Låt svalna och ställ sedan i kylen över natten.
-
Ta ut ganachen ur kylen och vispa upp den med en ballongvisp tills den är fast nog att kunna spritsas ut på kakan. Lägg i en spritspåse och dekorera brownien som på bilden eller efter eget tycke.