Bakelser med sommarbär 10
Dessa förtrollande bakelser ger dig och dina gäster en personlig minitårta! Kakan gräddas enkelt i muffinsformar och har en härlig kombination av vallmofrön, vit choklad och mandelmassa. Den toppas sedan med en läcker mascarponekräm och dekoreras med ätbara vackra blommor, mynta och färska sommarbär - perfekta att servera till sommarens alla festligheter!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Kaka
- 125 g rumstempererat Smör
- 175 g Socker
- 2 stora Ägg
- 200 g Vetemjöl
- 1,50 tsk Bakpulver
- 1 dl Mjölk
- 2 msk blå vallmofrö
-
Mascarponekräm
- 1 Vaniljstång
- 2 msk Florsocker
- 2,50 dl Vispgrädde
- 250 g Mascarpone
-
Dekoration
- Penséer, ätbara
- 500 g Bär
- Färsk Mynta
- Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Kaka
- Sätt på ugnen på 175°C varmluft.
- Vispa smör och socker fluffigt och tillsätt äggen ett i taget.
- Riv mandelmassan grovt och hacka chokladen.
- Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner blandningen i smeten tillsammans med mandelmassa, choklad, mjölk och vallmofrön.
- Fördela smeten i 10 smorda silikonmuffinsformar och grädda kakorna i ca. 20 minuter tills de fått färg. (Kolla med en potatissticka för att se om kakorna är gräddade. Om smet följer med, grädda lite längre).
- Låt svalna.
Mascarponekräm
- Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i florsockret.
- Vispa grädden.
- Tillsätt mascarponen och vaniljsockret och vispa till en slät kräm.
Montering
- Dela kakorna på mitten och bred på mascarponekräm på den nedre delen. Sätt ihop igen.
- Toppa kakorna med resten av mascarponekrämen.
- Garnera med bär, vackra ätbara blommor och myntablad.
- Sikta eventuellt florsocker på bakelserna.