Minimuffins med hallon och mandelmassa 25
Gör våra sötaste minimuffins med hallon och mandelmassa både enkelt och snabbt! Utöver det gulliga hallonet ovanpå muffinsen finns även ett hallon gömt inuti som bakas med i ugnen. Den friska smaken av hallon är fantastisk tillsammans med den söta mandelmassan.
Våra minimuffins är perfekta att servera på exempelvis studenmottagningen eller vid konfirmationen och gör sig också fint på dessertbordet vid andra slags mottagningar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 100 g Smör (smält)
- 125 g Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 Ägg
- 175 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 dl Mjölk
- 25 Hallon
-
Dekoration
- Eventuellt Pärlsocker eller mandelspån
- 25 Hallon
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 200°C.
- Rör ihop smält smör, socker, riven mandelmassa och vaniljsocker så att massan blir mjuk och krämig.
- Vispa i äggen ett i taget, vispa i minst 2 minuter för varje ägg.
- Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk i smeten.
- Fördela smeten i 25 minimuffinsformar.
- Lägg ett hallon i mitten i varje muffinsform.
- Strö eventuellt på strösocker eller mandelspån.
- Grädda muffinsen i 200°C i ca. 15 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Innan servering, dekorera med ett hallon på toppen av varje muffins.