Sommarmuffins med rabarbercrumble 18
Ingredienser
Receptet är beräknat för 18 st
- 150 g Rabarber , finskuren
- 40 g + 100 g Socker
- 125 g Smör
- 1 msk Vaniljsocker
- 2 Ägg
- 2 dl Creme Fraiche 6% eller 9%
- 250 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
-
Topping
- 75 g Socker
- 75 g Rabarber , finskuren
- 50 g Vetemjöl
- 75 g Smör
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda ihop rabarber med 40g socker och låt dra en stund.
-
Rör smör, socker, riven marsipan och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen ett i taget, vispa i minst 2 minuter för varje ägg. Rör ner creme fraiche, mjöl och bakpulver i degen och vänd till sist ner rabarberbitarna.
-
Fördela smeten i 18 muffinsformar.
-
Rabarbercrumble: Blanda rabarber med resten av sockret. Smula ner smöret i mjölet och blanda med riven marsipan och rabarber.
-
Bred ut smulblandningen ovanpå muffinsen och grädda dem i cirka 25 minuter i 180 grader.