Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 5 recensioner

Sommarmuffins med rabarbercrumble 18

Ingredienser

Receptet är beräknat för 18 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop rabarber med 40g socker och låt dra en stund. 
  2. Rör smör, socker, riven marsipan och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen ett i taget, vispa i minst 2 minuter för varje ägg. Rör ner creme fraiche, mjöl och bakpulver i degen och vänd till sist ner rabarberbitarna.
  3. Fördela smeten i 18 muffinsformar.
  4. Rabarbercrumble: Blanda rabarber med resten av sockret. Smula ner smöret i mjölet och blanda med riven marsipan och rabarber.
  5. Bred ut smulblandningen ovanpå muffinsen och grädda dem i cirka 25 minuter i 180 grader. 

Relaterade recept

Produkter i receptet