Choko Surprise med hallon 16
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
- 200 g Vetemjöl
- 200 g Smör
- 4 Ägg
- 200 g Socker
-
Dekoration
- Florsocker
- Jordgubbsmarmelad
-
Tillbehör
- Servera gärna med en god Chokladglass
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält Odense Mörk Choklad över vattenbad enligt anvisningen på förpackningen.
-
Vispa smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och vispa i ca. 30 sekunder till en jämn smet. Vänd ner mjölet och den smälta chokladen och vispa ytterligare 1 min.
-
Häll upp smeten i 16 stabila formar. Skär 16 st skivor av ODENSE Mandelmassa Lyx (ca ½ cm tjocka) och lägg på toppen i varje form. Tryck ner dem lite lätt i chokladsmeten. Baka i 12-15 min i 200°C. Ta ut kakorna och låt dem svalna.
-
Lägg en klick hallonmarmelad på toppen av varje kaka innan servering.
Tips
Servera gärna en kula god gräddglass till.