Halloweenspöken av chokladbollar 30
Gör fina små flytande spökena till Halloween! Under varje spöke gömmer sig en chokladboll, som de flesta barn älskar – och det gör vi vuxna också. Sätt chokladbollarna på spett och dekorera med fondant så att de ser ut som små läskiga spöken.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 st
-
Chokladbollar
- 50 g Mandlar
- 200 g Havregryn
- 200 g Socker
- 50 g Kakaopulver
- 100 g rumstempererat Smör
- 0,50 dl Vispgrädde
-
Dekoration
- Spett eller Slickepinne
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladbollar
- Hacka chokladen och mandeln fint.
- Blanda de hackade ingredienserna med de torra ingredienserna.
- Smula ner smöret i blandningen, och samla ihop med vispgrädden. Knåda ihop degen. Den ska vara lite kladdig.
- Rulla till 30 bollar med en diameter på ca. 3 cm.
- Ställ chokladbollarna i kylen några timmar.
Dekoration
- Kavla ut fondanten på ett bord beströdd med lite florsocker. Om den spricker, knåda ihop och kavla ut igen. Skär ut runda cirklar.
- Tempera chokladen över ett vattenbad, och gör små ögon på fondanten så att de ser ut som spöken. Låt chokladen stelna.
- Sätt chokladbollarna på spett och lägg försiktigt en liten bit fond ovanpå. Sätt spetten i ett glas eller skål med socker i botten så att de inte välter.
Tips
Hitta fler recept inför Halloween här.