Apelsinmazarinkaka med saffransglasyr 10
Härligt saftig, vackert solig och väldigt julig! Perfekt att förbereda och räcker till många. God gul jul!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Apelsinmazarinkaka
- 75 g rumstempererat Smör
- 2 msk Socker
- 3 Ägg
- 2 msk Majsstärkelse
-
Saffransglasyr
- 1 1/2 - 2 msk Vatten
- 1 paket Saffran
- 3 dl Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Sätt ugnen på 175 grader.
Mazarinkaka
- Lägg bakplåtspapper i botten på en springform,
21-22 cm i diameter. - Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål.
Lägg i smöret och vispa ihop med en elvisp. - Tillsätt socker, ägg och majsstärkelse. Vispa ett par minuter.
Häll smeten i formen. - Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Glasyr
- Blanda saffran och vatten i en skål. Rör i florsockret.
- Häll glasyren över kakan och bred ut till kanterna.
Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass
Tips
Du hittar fler recept inför julen här.