Chokladrulltårta 15
Njut av en utsökt chokladrulltårta! Denna läckra rulltårta kombinerar en mjuk chokladbotten med en rik chokladfyllning och dekoration av smält mörk och vit choklad. Perfekt för alla festliga tillfällen och fikat. Följ vårt enkla recept och skapa en dessert som kommer att imponera på dina gäster.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 3 Ägg
- 1,50 dl Socker
- 0,75 Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 2 msk
-
Fyllning
- 1 msk Smör
- 1 dl Vispgrädde
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjöl, bakpulver och kakao.
-
Bred ut smeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper.
-
Grädda mitt i ugnen, ca 5 min. Se till att kakan inte bränns.
-
Ta ut kakan.
-
Vänd kakan och lägg den på ett nytt bakplåtspapper som är täckt med ett tunt lager socker. Låt kakan kallna.
-
FYLLNING
-
Smält smör och choklad tillsammans med vispgrädde. Rör om. Låt fyllningen svalna så den stelnar lite.
-
Bred den ljumma fyllningen över kakan och rulla samman till en rulltårta.
-
Lägg rulltårtan med skarven nedåt på ett fat.
-
DEKORATION
-
Smält chokladen över vattenbad, se sid 9. Smält mörk choklad för sig och vit för sig.
-
Ringla choklad över rulltårtan.
-
Pensla mörk choklad på några löv du plockat och låt chokladen stelna. Dra försiktigt bort löven och fäst chokladlöven på rulltårtan med en liten klick smält choklad.
-
Rulla röda små bollar av figurmarsipanen och dekorera rulltårtan.