Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
3,3 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Jultryffel med mönster 36

Kryddig tryffel med sting

Ingredienser

Receptet är beräknat för 36 st

  • 1,50 dl Vispgrädde
  • 75 g Smör
  • 1 tsk Kanel , malen
  • 1 tsk Ingefära , malen
  • 1 tsk Kardemumma , malen
  • 0,50 dl Kakao
  • Cayennepeppar efter smak

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Hacka chokladen i bitar.
  2. Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Rör ned hackad choklad, smör och kryddor. Rör i cayennepeppar efter smak. OBS! Rör noga så du får en jämn och slät tryffelsmet.
  3. Lägg bakplåtspappret i en form(ca. 20 x 20) och häll i tryffelsmeten. Låt den stelna i rumstemperatur i ca 3 timmar.
  4. Pudra över ett tunt lager kakao med en tesil och skär tryffeln i lagom stora bitar. Tryck mönster med lackstämpeln.
  5. Lägg tryffeln på ett fat med kakao.

Tips

Använd Odense Chokladknappar så slipper du hacka.

Relaterade recept

Produkter i receptet