Jultryffel med mönster 36
Kryddig tryffel med sting
Ingredienser
Receptet är beräknat för 36 st
- 1,50 dl Vispgrädde
- 75 g Smör
- 1 tsk Kanel , malen
- 1 tsk Ingefära , malen
- 1 tsk Kardemumma , malen
- 0,50 dl Kakao
- Cayennepeppar efter smak
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Hacka chokladen i bitar.
-
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Rör ned hackad choklad, smör och kryddor. Rör i cayennepeppar efter smak. OBS! Rör noga så du får en jämn och slät tryffelsmet.
-
Lägg bakplåtspappret i en form(ca. 20 x 20) och häll i tryffelsmeten. Låt den stelna i rumstemperatur i ca 3 timmar.
-
Pudra över ett tunt lager kakao med en tesil och skär tryffeln i lagom stora bitar. Tryck mönster med lackstämpeln.
-
Lägg tryffeln på ett fat med kakao.
Tips
Använd Odense Chokladknappar så slipper du hacka.