Maffiga chokladpraliner 40
Perfekta i gå-bort-asken eller till kaffet.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 40 st
- 200 g Smör
- 6 Ägg
- 4,50 dl Socker
- 1 tsk Vaniljpulver
- 2 msk Kaffe , gärna espresso
- 3 dl Vetemjöl
-
Chokladtryffel
- 3 dl Vispgrädde
-
Dekoration
-
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Smält smör och hackad choklad (70%) i en kastrull.
-
Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner vaniljpulver, kaffe och vetemjöl.
-
Rör ner den smälta chokladblandningen.
-
Häll smeten i en form (20 x 30 cm) klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 20 min.
-
Ta ut formen och låt kakan svalna.
-
Hacka chokladen till tryffeln och låt den långsamt smälta i en kastrull tillsammans med vispgrädden.
-
Bred chokladtryffel över kakan och låt den stå i kylen i ca 1 timme.
-
Skär kakan i 3 x 3 cm stora bitar. Riv chokladen och dekorera pralinbitarna med riven choklad, strössel och dekorationspulver.
Tips
Dekorera gärna ”rad för rad”. Du sparar tid och resultatet blir fantastiskt när du skär loss bitarna.