Minikakor med nougatkräm 15
Små godbitar som passar fint till glöggminglet.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
-
Kaka
- 50 g Smör
- 1 dl Mellanmjölk
- 2 Ägg
- 1 dl Socker
- 2 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
-
Nougatkräm
- 3 dl Vispgrädde
- Bär
- Ströbröd
- Osthyvel
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200°.
-
Smält smöret tillsammans med mjölken.
-
Vispa ägg och socker poröst.
-
Riv mandelmassan.
-
Blanda samman mjöl och bakpulver, och häll blandningen i äggröran.
-
Rör ner mandelmassan och det smälta smöret. Häll i ODENSE Choklad Chunks.
-
Smöra och bröa mandelmusselformar med lite skorpmjöl. Häll i kaksmeten och grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
-
Koka upp grädde.
-
Dela nougaten i mindre bitar och rör ner dem i grädden. Rör om tills nougaten har smält.
-
Låt nougatgrädden stå kallt i minst två timmar. Vispa den sedan snabbt till en härlig kräm.
-
Klicka nougatkräm över kakorna.
-
Dekorera med bär och toppa med hyvlad vit choklad.