Svårighetsgrad
Arbetstid
15 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
45 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Minikakor med nougatkräm 15

Små godbitar som passar fint till glöggminglet.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Smält smöret tillsammans med mjölken.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Riv mandelmassan.
  5. Blanda samman mjöl och bakpulver, och häll blandningen i äggröran.
  6. Rör ner mandelmassan och det smälta smöret. Häll i ODENSE Choklad Chunks.
  7. Smöra och bröa mandelmusselformar med lite skorpmjöl. Häll i kaksmeten och grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  8. Koka upp grädde.
  9. Dela nougaten i mindre bitar och rör ner dem i grädden. Rör om tills nougaten har smält.
  10. Låt nougatgrädden stå kallt i minst två timmar. Vispa den sedan snabbt till en härlig kräm.
  11. Klicka nougatkräm över kakorna.
  12. Dekorera med bär och toppa med hyvlad vit choklad.

Relaterade recept

Produkter i receptet