Nougatpinnar 20
Enkelt, snabbt och otroligt smarrigt. Vill du variera smaken på dina Nougatpinnar är det bara att byta ut de hackade nötterna mot något annat gott. Lakritsströssel? Rostade sesamfrön i olika färger? Granatäppelkärnor? Eller något helt annat?
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 2 dl Nötter eller havssalt eller strössel eller något annat gott du kan tänka på
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält chokladen på låg effekt i mikron eller i ett vattenbad.
-
Skär nougaten i 20 lika stora, rektangelformade bitar och trä upp dem på glasspinnarna. Ställ ev in dem i kylen en stund så de stelnar.
-
Doppa varje nougatpinne i mörk choklad och rulla dem sedan i strösslet. Tycker du det blir för kladdigt kan du pensla på chokladen.
-
Låt pinnarna stelna innan du serverar.