Svårighetsgrad
Arbetstid
1,5 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 8 recensioner

Banankaka med choklad 10

Recept på en underbar chokladbanankaka toppad med ljuvlig chokladganache - helt perfekt för dig som bara älskar choklad och inte minst en hemmagjord banankaka. Du kan dekorera banankakan med ett fint mönster av rosetter i chokladganache eller bre bara ut den - oavsett är det en vacker och läcker banankaka att servera till hela familjen.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 10 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Banankaka:

  1. Sätt på ugnen på 175°C och lägg bakplåtspapper i en springform Ø 22 cm.
  2. Vispa smör, socker och vaniljsocker ljust och fluffigt i en bunke med elvisp. Vispa i 1 ägg i taget.
  3. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner bananmoset i smeten.
  4. Blanda vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten.
  5. Grovhacka chokladen (om du inte använder ODENSE Chokladknappar) och skär marsipanen i små tärningar. Vik ner chokladen och marsipanen i smeten.
  6. Bred ut smeten i springformen och grädda banankakan i ugnen i 35-40 minuter tills den är gyllene. Kyl kakan på galler.

Chokladganache:

  1. Koka upp grädden och glukosen och häll blandningen över chokladen.
  2. Rör i mitten av skålen med en spatel för att få en bra emulsion. När ganachen är runt 40 grader, tillsätt smör. Mixa sedan med en stavmixer.
  3. Fyll ganachen i spritspåse och spraya på kakan i fina rosetter eller annat önskat mönster (är ganachen för mjuk kan du ställa den i kylen tills den stelnat).

Produkter i receptet