Banankaka med choklad 10
Recept på en underbar chokladbanankaka toppad med ljuvlig chokladganache - helt perfekt för dig som bara älskar choklad och inte minst en hemmagjord banankaka. Du kan dekorera banankakan med ett fint mönster av rosetter i chokladganache eller bre bara ut den - oavsett är det en vacker och läcker banankaka att servera till hela familjen.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 personer
-
Banankaka
- 100 g mjukt Smör
- 150 g Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 Ägg
- 2 mogna Bananer
- 100 g Vetemjöl
- 25 g Kakaopulver
- 1 tsk Bakpulver
- 1 krm Salt
-
Chokladganache
- 1 dl Grädde
- 20 g Glukos
- 25 g Smör
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Banankaka:
- Sätt på ugnen på 175°C och lägg bakplåtspapper i en springform Ø 22 cm.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker ljust och fluffigt i en bunke med elvisp. Vispa i 1 ägg i taget.
- Mosa bananerna med en gaffel och rör ner bananmoset i smeten.
- Blanda vetemjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och sikta ner det i smeten.
- Grovhacka chokladen (om du inte använder ODENSE Chokladknappar) och skär marsipanen i små tärningar. Vik ner chokladen och marsipanen i smeten.
- Bred ut smeten i springformen och grädda banankakan i ugnen i 35-40 minuter tills den är gyllene. Kyl kakan på galler.
Chokladganache:
- Koka upp grädden och glukosen och häll blandningen över chokladen.
- Rör i mitten av skålen med en spatel för att få en bra emulsion. När ganachen är runt 40 grader, tillsätt smör. Mixa sedan med en stavmixer.
- Fyll ganachen i spritspåse och spraya på kakan i fina rosetter eller annat önskat mönster (är ganachen för mjuk kan du ställa den i kylen tills den stelnat).