Brownie med chokladganache 12
Prova denna fantastiska brownie toppad med ganache och chokladsås. Kakan kan ha ett enkelt utseende men har en rik och intensiv smak. Den räcker till många, och smakar ypperligt med lite vaniljglass. Så gott att du bara MÅSTE prova!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 personer
-
Brownie
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 225 g Socker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 100 g Vetemjöl
- 30 g Kakaopulver
- Flingsalt
-
Ganache
- 1 dl Vispgrädde
- 25 g Smör
- 2 msk Glukossirap
-
Topping
- Flingsalt
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Brownies
- Smält smöret och chokladen och låt svalna något. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker tills det blir pösigt. Sikta ner vetemjöl och kakao i smeten tillsammans med smör- och chokladblandningen. Rör tillsist ner lite flingsalt.
- Häll smeten i en smord springform på ca. 22 cm diameter. Grädda kakan i 170 grader i 30 minuter. Låt svalna.
Chokladganache
- Hacka de två chokladsorterna och lägg bitarna i en skål. Hetta upp grädden i en panna med smör och glukossirap. Häll den varma grädden över chokladen och rör om till en glansig och vacker ganache. Ställ ganachen i kylen några timmar.
- Lossa kakan från formen. Lägg den på ett fat, och sätt tillbaka ringen från kakformen med folie runt kantringen. Rör ner chokladganachen och fördela den över kakan. Ställ kakan, täckt, i kylen till nästa dag.
Servering
- Dekorera tårtan med chokladsås och valfria bär. Vid servering skär du kakan i fina bitar och lägg upp på tallrikar med lite chokladsås i botten.
Tips
Kakan blir bäst om den förbereds dagen innan den ska serveras.