Kärleksmums med mandelmassa 30
Ska du servera fika till många – kanske till klassen i skolan, fotbollslaget, kollegorna eller till en stor födelsedag? Här kommer då ett härligt recept på en kaka du kan baka i långpanna! En god variant av klassikern Kärleksmums med mandelmassa, toppad av en läcker kaffe/kokos-topping. Kaffet är inte framträdande i smaken, och en favorit hos många barn.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 30 personer
-
Chokladkaka
- 5 Ägg
- 500 g Socker
- 360 g Smör
- 540 g Vetemjöl
- 50 g Kakaopulver
- 20 g Bakpulver
- 420 g Mjölk
-
Topping
- 150 g färdigbryggt Kaffe
- 20 g Kakao
- 2 tsk Vaniljsocker
- 450 g Florsocker
- 360 g Smör
- 180 g Kokos
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Vispa ägg och socker pösigt i en stor skål.
- Smält smöret försiktigt i en kastrull eller i mikron.
- Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver och sikta ner det i smeten växelvis med mjölk och smält smör.
- Riv mandelmassan och blanda ner den i smeten.
- Häll smeten i en stor bakplåt med bakplåtspapper i botten (den djupa bakformen som passar din ugn), och grädda kakan i 160°C grader i ca. 45 min.
- Koka upp alla ingredienser till toppingen utom kokos. Tillsätt kokos och värm upp toppingen ordentligt under omrörning. Bred ut kokostoppingen på den avsvalnade kakan.
Tips
Kakan kan gräddas dagen innan servering och förvaras täckt på köksbordet. Hållbarheten är 5 dagar.