Mazarinkaka med kolagrädde 12
Saftig Mazarinkaka – perfekt för många! Baka en enkel och saftig mazarinkaka som imponerar på dina gäster. Gjord på ODENSE mandelmassa och en touch av citron. Toppad med len kolagrädde och syrliga bär.
För en extra festlig känsla kan du dekorera med ätbara blommor! Perfekt till fikat eller högtider som påsk, student eller midsommar.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Kaka
- 175 g Smör
- 2 dl Socker
- 2 st Ägg
- 1 dl Mjölk
- 2,50 dl Vetemjöl
- 2 tsk Vaniljsocker
- 1,50 tsk Bakpulver
- 1 Citron
-
Garnering
- 3 dl Vispgrädde
- Ätbara blommor
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Kaka:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform, 23-24 cm i diameter, och lägg ett bakplåtspapper i botten.
- Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassa fint.
- Vispa ihop smör, mandelmassa och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölk.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten tillsammans med citronskalet. Vispa till en jämn smet.
- Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen i ugnen, ca 35 minuter.
Garnering:
- Vispa grädden lätt och tillsätt kolasåsen. Spritsa på kolagrädden, strö över strössel och ringla på extra kolasås. Dekorera gärna med färska bär och ätbara blommor.
Tips
Låt kakan svalna innan du spritsar, för att undvika att kolagrädden smälter.