Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
4 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelkringla 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Skär av apelsinskalet så att bara det orange följer med. Skär skalet i tunna strimlor och koka dem i vatten tillsammans med sockret i ca 5 minuter, tills de blir genomskinliga. Sila av sockerlagen och låt de syltade skalen torka före användning.
  2. Gör en grop i mandelmassan och börja med att hälla ca 2 msk likör i gropen. Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör. Dela den smaksatta mandelmassan i tre delar, forma dem till kulor och rulla därefter ut dem till smala stänger. Forma stängerna till kringlor. Låt kringlorna stå och torka till nästa dag eller åtminstone ett par timmar. Smält den ljusa chokladen över vattenbad och låt den sedan svalna till ca 30°. Doppa kringlorna i chokladen medhjälp av en gaffel och ställ dem på bakplåtspapper. Innan chokladen stelnat, riv lite mörk choklad ovanpå eller dekorera med syltade apelsinskal.

Relaterade recept

Produkter i receptet