Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Minisemlor med mandel 40

Små i storlek men stora i smak! Dessa minisemlor med mandel är fyllda med krämig mandelmassa och toppade med rostad mandel för extra crunch. Perfekta för alla tillfällen, från fika till fest. Följ receptet och njut av dessa delikata små bakverk som kommer att imponera på både stora och små.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 40 st

  • Bullar

  • 2,50 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 70 g Socker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 tsk Kardemumma
  • 550 g Vetemjöl
  • 1 Mandelspån
  • 1 Ägg till pensling
  • Fyllning

  • 50 g Vatten
  • 6 dl Vispgrädde

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
  2. Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 40 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  4. Pensla med ägg och lägg flagad mandel på varje bulle.
  5. Grädda i 200° ca 6-8 minuter och låt svalna.
  6. Dela de avsvalnade bullarna och spritsa Odense Mandelfyllning i dem. Toppa fyllningen med lättvispad grädde.

Relaterade recept

Produkter i receptet