Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Blåbärssemlor med vit choklad 20

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

  • Bullar

  • 2,50 dl Mjölk
  • 50 g Jäst
  • 70 g Socker
  • 0,25 tsk Salt
  • 100 g Blåbär , tinade
  • 100 g Smör , rumstempererat
  • 1 tsk Kardemumma
  • 550 g Vetemjöl
  • Fyllning

  • 50 g Vatten
  • 6 dl Vispgrädde
  • Pärlsocker till dekoration
  • Ägg till pensling

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
  2. Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  3. Dela degen i 20 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite pärlsocker på. Grädda i 200° ca 10-12 minuter och låt svalna.
  5. Dela de avsvalnade bullarna och spritsa Odense mandelfyllning i dem.
  6. Vispa grädden lätt, vänd ner den vita smälta chokladen, spritsa eller klicka ovanpå fyllningen.

Relaterade recept

Produkter i receptet