Blåbärssemlor med vit choklad 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Bullar
- 2,50 dl Mjölk
- 50 g Jäst
- 70 g Socker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Blåbär , tinade
- 100 g Smör , rumstempererat
- 1 tsk Kardemumma
- 550 g Vetemjöl
-
Fyllning
- 50 g Vatten
- 6 dl Vispgrädde
- Pärlsocker till dekoration
- Ägg till pensling
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Värm mjölken till 37° och lös jästen. Blanda med de övriga ingredienserna till semlan.
-
Blanda till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
-
Dela degen i 20 bitar och rulla dem runda. Lägg på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
-
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö lite pärlsocker på. Grädda i 200° ca 10-12 minuter och låt svalna.
-
Dela de avsvalnade bullarna och spritsa Odense mandelfyllning i dem.
-
Vispa grädden lätt, vänd ner den vita smälta chokladen, spritsa eller klicka ovanpå fyllningen.