Semlor med sockerströssel 20
Skapa en magisk fika med dessa härliga semlor toppade med knaprigt sockerströssel. Dessa fluffiga semlor är fyllda med krämig mandelmassa och grädde, och toppas med med ett lager sockerströssel. Det ultimata valet för både traditionella och nya semmelälskare. Följ receptet och njut av en oemotståndlig smakupplevelse!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Bullar
- 2,50 dl Mjölk
- 50 g Jäst
- 70 g Socker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smör , rumstempererat
- 1 tsk Kardemumma, stött
- 550 g Vetemjöl
-
Dekoration
- 1 Ägg
- 2 tsk Vaniljsocker
- 2 tsk Socker
-
Mandelfyllning
- 25 g Mandlar , hackade
- 25 g Mandelsplitter
- 0,50 tsk Kardemumma, stött
- 2 tsk Vaniljsocker
- 45 g Florsocker
- 0,75 dl Mjölk
- 5 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
-
Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg dem på en plåt. Låt jäsa i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
-
Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö över en blandning av vaniljsocker och socker.
-
Mandelfyllning: Blanda alla ingredienser, med undantag för mjölk. Mjölken hälls i gradvis under omrörning tills fyllningen blir jämn. Häll fyllningen i en spritspåse.
-
Vispa grädden. Skär en triangel i de avsvalnade bullarna muffins och lyft av toppen. Spritsa mandelfyllning på botten och sedan den vispade grädden med en stjärntyll (spritstyll). Lägg på locket och dina semlor är klara.
Tips
Tillsätt 1 gelatinblad till chokladkrämen för att få en skarpare skuren och fastare kräm. Du kan även ersätta Odense Mandelmassa Lyx och den hackade mandeln med Odense Mandelmassa Extra Grov.