Semlor med chokladkräm 20
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
-
Bullar
- 2,50 dl Mjölk
- 50 g Jäst
- 70 g Socker
- 0,25 tsk Salt
- 100 g Smör , rumstempererat
- 1 tsk Kardemumma
- 550 g Vetemjöl
-
Creme
- 5 dl Vispgrädde
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Bullar: Värm mjölken till 37 ° C. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i mjölken tills den är upplöst. Blanda i lite i taget av alla ingredienser till bullarna tills du har en smidig deg. Låt jäsa, övertäckt med plast, ca 30 min.
-
Knåda degen lätt och dela den i 20 bitar. Rulla till bullar runda och samtidigt avlånga. Lägg dem på en plåt. Låt jäsa övertäckta i ca 40 min. Sätt ugnen på 200 °.
-
Grädda dem i ugnen ca 10-12 min. Låt dem svalna.
-
Vispa ½ l grädde lätt. Smält chokladen i vattenbad till 45 ° C och häll i grädden, se hur man smälter choklad på www.odense-marcipan.se/tips-och-trix/smaelt-choklad. Vispas samman väl. Vänd sedan krämen lite i taget. Vispa ytterligare 2 dl grädde tjockt och vänd ner i krämen för en luftig konsistens.
-
Skär ett långt snitt på varje sida av valsarna och mot mitten så att överdelen kan tas bort. Fyll öppningen med chokladkräm och garnera med riven choklad.
Tips
Välj choklad med kakaohalt efter eget tycke och smak! Mjölkchoklad eller 55% kakaohalt passar dig som tycker lagom är bäst och 70% för dig som önskar en kraftigare smak av kakao.