Svårighetsgrad
Arbetstid
1 timmar
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
4 timmar
Betygsätt detta recept

5 av 5 stjärnor baserat på 1 recension

Sarah Bernhardt-biskvier med hallon 30

Vill du testa att göra Sarah Bernhardt-biskvier med en twist? Prova då vårt recept med krispig mandelbotten fylld med mjuk chokladkräm smaksatt med hallon. Storleken på biskvierna gör dem extra fina och är den perfekta lilla söta till kaffet. Chokladkrämen måste göras i god tid då den måste stå i kylen innan den kan bredas på de krispiga mandelbottnarna.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 30 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Mandelbottnar

  1. Riv mandelmassan grovt (det är lättast om den är kall).
  2. Blanda mandelmassan med sockret, tillsätt sedan äggvitan och till sist vetemjölet.
  3. Fyll blandningen i en spritspåse och klipp ett litet hål.
  4. Spritsa små klickar på två bakplåtar med bakplåtspapper.
    De ska vara lika stora som en femkrona.
  5. Grädda i 150°C varmluft i ca. 15 minuter tills de fått färg.
    Låt svalna på plåten innan du försiktigt tar bort dem.

Chokladkräm

  1. Börja med att koka upp grädden.
  2. Hacka chokladen och rör ner den i den varma grädden tills den har smält.
  3. Rör ner nougat och hallonsaft (eller likör) i grädden.
  4. Häll grädden i en skål och ställ i kylen i minst 2 timmar tills den stelnat och är bredbar.

Montering

  1. Bred chokladkrämen på de avsvalnade mandelbottnarna och ställ dem sedan i kylen en timme.
  2. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
  3. Häll upp chokladen i ett glas och doppa försiktigt kakorna i det.
  4. Låt chokladen stelna innan du penslar med guldpulver.
  5. Förvara kakorna i kylen fram till servering.

Produkter i receptet