Grillad chokladkaka med mandelmassa 8
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 225 g Smör
- 1,50 dl Vatten
- 200 g Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1,50 dl Creme Fraiche
- 2 Ägg uppvispade
- 250 g Socker
- 20 g Kakao
- Vaniljglass
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smör, vatten och 100 g av den hackade mörka chokladen under konstant omrörning på svag värme. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål och rör runt. Häll försiktigt chokladmassan i den torra blandningen. Rör samman och häll sedan i Creme Fraiche och de vispade äggen. Riv i mandelmassan och sist resten av den hackade chokladen och vänd runt så ingredienserna blandas.
-
Smöra en kakform ca 33 x 20 cm och häll kakdegen i formen. Använd eftervärmen från grillen till att baka kakan med. Baka i ca 40 min. Ställ på kylning ca 15 min. Servera med glass och färska bär.