Minipavlova med choklad och vispad grädde 8
Den ultimata pavlovan ska vara krispig på utsidan och vara härlig seg i mitten. Här får du precis det i vår miniversion av chokladpavlova med grädde på toppen! En lyxig portionsdessert som kommer att imponera på dina gäster! Om du vill kan du även dekorera med ODENSE Vit Chokladsås och ODENSE Chokladspån. Mums!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Chokladmaräng
- 1 dl Äggvita
- 0,50 tsk Vitvinsvinäger
- 200 g Socker
-
Topping
- 3 dl Vispgrädde
- Ev. Penséer, ätbara
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladmaräng
- Sätt ugnen på 100°C.
- Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Låt svalna.
- Vispa äggvitorna hårt, tillsätt vitvinsvinäger och vispa väl.
- Tillsätt gradvis sockret och vispa tills marängen är tjock, vit och fast.
- Vänd försiktigt ner den smälta chokladen i marängen så att den får ett marmormönster.
- Använd 2 plåtar med bakplåtspapper och bred ut marängblandningen i 8 runda cirklar med en diameter på ca. 10 cm. 4 cirklar på varje plåt.
- Grädda chokladmarängerna i ugnen i 135°C i ca. 1 timme, tills de fått en gyllene färg.
- Låt marängen svalna.
Garnering
- Vispa grädden tjock och bred över chokladmarängerna.
- Gör en liten fördjupning i grädden och ringla över vit chokladsås.
- Toppa med chokladspån och dekorera ev. med vackra ätbara blommor.