Rabarbertrifli med crumble 8
45 minuter och 8 ingredienser är allt du behöver för att skapa en magisk dessert. En garanterad crowd pleaser.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
-
Rabarberkompott
- 500 g Rabarber
- 150 g Socker
- 0,50 Vaniljstång
-
Crumble
- 50 g Havregryn
- 50 g Mandlar
- 0,50 liter Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Rensa rabarbern och skär i lagom stora bitar. Lägg rabarber, socker och vanilj i en kastrull och låt koka upp. Sjud tills rabarbern är mjuk. Kyl kompotten helt.
- Grovhacka nötter/mandel och blanda med havregryn och chokladknappar.
- Riv mandelmassan och vänd ner i blandningen. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper och grädda crumblen i 175°C i ca. 8 minuter tills den är gyllene. Kyl och förvara i en kakform om du inte använder din crumble direkt.
- Vispa grädden lätt och luftig.
- Fördela rabarberkompott, grädde och crumble i lager i glas och toppa med crumble.