Chokladbrulée med rostade kokoskuber och mangosorbet 6
Ingredienser
Receptet är beräknat för 6 personer
-
Chokladbrulée
- 170 g Vispgrädde
- 70 g Mjölk
- 1 Ägg
-
Rostade kokoskuber
- 100 g Kokos , riven
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Börja med att hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden, slå den över chokladen och rör tills chokladen har smält.
-
Sätt ugnen på 150°C. Blanda mjölk och ägg och rör sedan ihop det med chokladen.
-
Slå upp krämen i bakfasta formar, ungefär 1 cm högt i varje form. Baka i ugnen ca 15 minuter.
-
Blanda mandelmassan och kokosen. Låt kokosmassan ligga i kylen en stund så den blir fast.
-
Skär upp kokosmassan i små kuber. Rosta dem i en torr stekpanna på svag värme tills de får en vacker gyllene färg. Servera Chokladbruléen med de rostade kokoskuberna och en god sorbet därtill.