Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1 timmar
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandel surprise 20

Fikon, apelsinlikör, mandel och mandelmassa – lyxigt gott

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Mixa samman fikon, apelsinlikör och hälften av mandelmassan i en matberedare. Lägg i resten av mandelmassan och mixa igen.
  2. Kavla ut smeten till en kvadrat, ca 2 cm tjock. Strö florsocker över både bakbord och kavel så fastnar inte smeten.
  3. Skär i 20 bitar, ca 2 x 2 cm. Tryck ner en mandel i varje bit.
  4. Hacka chokladen och smält över vattenbad.
  5. Doppa bitarna i choklad och lägg dem på ett galler.
  6. Pensla pralinerna med rosa dekorationspulver när chokladen stelnat. Använd en mjuk pensel.

Tips

Har du ingen matberedare kan du riva mandelmassan, finhacka fikonen och blanda samman dem med apelsinlikören för hand.

Relaterade recept

Produkter i receptet