Mandel surprise 20
Fikon, apelsinlikör, mandel och mandelmassa – lyxigt gott
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 5 st Fikon , torkade
- 6 cl Apelsinlikör t ex Cointreau
- 20 st Mandlar
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Mixa samman fikon, apelsinlikör och hälften av mandelmassan i en matberedare. Lägg i resten av mandelmassan och mixa igen.
-
Kavla ut smeten till en kvadrat, ca 2 cm tjock. Strö florsocker över både bakbord och kavel så fastnar inte smeten.
-
Skär i 20 bitar, ca 2 x 2 cm. Tryck ner en mandel i varje bit.
-
Hacka chokladen och smält över vattenbad.
-
Doppa bitarna i choklad och lägg dem på ett galler.
-
Pensla pralinerna med rosa dekorationspulver när chokladen stelnat. Använd en mjuk pensel.
Tips
Har du ingen matberedare kan du riva mandelmassan, finhacka fikonen och blanda samman dem med apelsinlikören för hand.