Mandelpraliner med hasselnötter 20
En supernötig och lyxig godsak.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 20 st
- 2 dl Hasselnötter
- 3 msk Frangelico-likör
-
Dekoration
- Ca 20 st Pistagenötter , osaltade
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Hacka hasselnötterna grovt.
-
Blanda mandelmassa, nötter och Frangelico-likör.
-
Kavla ut smeten så den blir ca 2 cm tjock. Skär i bitar.
-
Smält chokladen över ett vattenbad.
-
Doppa pralinerna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel och lägg dem på ett galler.
-
Häll lite guldpulver i en skål med Choko Karamelkulor. Skaka om tills kulorna fått en jämn guldfärg.
-
Dekorera pralinerna med pistagenötter och guldfärgade Choko Karamel-kulor innan chokladen har stelnat.
Tips
Kolla under Tips & Trix hur du smälter choklad på rätt sätt.