Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
40 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Mandelpraliner med hasselnötter 20

En supernötig och lyxig godsak.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 20 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Hacka hasselnötterna grovt.
  2. Blanda mandelmassa, nötter och Frangelico-likör.
  3. Kavla ut smeten så den blir ca 2 cm tjock. Skär i bitar.
  4. Smält chokladen över ett vattenbad.
  5. Doppa pralinerna i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel och lägg dem på ett galler.
  6. Häll lite guldpulver i en skål med Choko Karamelkulor. Skaka om tills kulorna fått en jämn guldfärg.
  7. Dekorera pralinerna med pistagenötter och guldfärgade Choko Karamel-kulor innan chokladen har stelnat.

Tips

Kolla under Tips & Trix hur du smälter choklad på rätt sätt.

Relaterade recept

Produkter i receptet