Mandelkringla 3
Ingredienser
Receptet är beräknat för 3 st
- 3 msk Grand Marnier eller annan citruslikör
-
Syltade apelsinskal
- 1 Apelsin , rivet skal (ekologisk)
- 2 dl Vatten
- 1 dl Socker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Gör en grop i mandelmassan och börja med att hälla ca 2 msk likör i gropen. Arbeta in likören i mandelmassan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer likör.
-
Dela den smaksatta mandelmassan i tre delar, forma dem till kulor och rulla därefter ut dem till smala stänger. Forma stängerna till kringlor. Låt kringlorna stå och torka till nästa dag eller åtminstone ett par timmar.
-
Smält den ljusa chokladen över vattenbad och låt den sedan svalna till ca 30°. Doppa kringlorna i chokladen med hjälp av en gaffel och ställ dem på bakplåtspapper. Innan chokladen stelnat, riv lite mörk choklad ovanpå eller dekorera med syltade apelsinskal.
Tips
Skär av apelsinskalet så att bara det orange följer med. Skär skalet i tunna strimlor och koka dem i vatten tillsammans med sockret i ca 5 minuter, tills de blir genomskinliga. Sila av sockerlagen och låt de syltade skalen torka före användning.