Nyårstårta 12
Bästa sättet att fira in det nya året – i alla fall för alla som älskar choklad.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
-
Tårtbotten
- 150 g Smör
- 0,50 dl Ljus sirap
- 4 Ägg
- 1 krm Salt
-
Chokladgrädde
- 5 dl Vispgrädde
-
Dekoration
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Ta en form med avtagbara kanter och klä den med bakplåtspapper.
-
Smält choklad, smör och sirap i en kastrull. Låt svalna något och rör sedan i ägg och flingsalt.
-
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Kakan ska vara krämigt lös i mitten, men stelnat i kanterna när den är klar.
-
Ta ut formen och låt tårtbottnen kallna.
-
Smält chokladen över ett vattenbad.
-
Vispa grädden löst och rör ner den smälta chokladen.
-
Bred ett jämnt lager grädde över tårtbottnen.
-
Smält chokladen över ett vattenbad och häll över den i en spritspåse.
-
Spritsa ut dina dekorationer och låt dem svalna.
-
Dekorera din nyårstårta.