Brownie med kokosägg 1
Ingredienser
Receptet är beräknat för 1 st
- 0,50 dl Kokosmjöl
-
Chokoladtryffel
- 175 g Vispgrädde
- 40 g Honung
-
Brownie
- 150 g Smör
- 240 g Socker
- 2 Ägg
- 150 g Vetemjöl
- 1 krm Salt
- 1 pkt Hasselnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Blanda mandelmassan med kokos och forma till en rulle. Skär upp i ca 10-12 g bitar. Rulla små ägg och ställ åt sidan.
-
Chokladtryffel: Koka upp grädde och honung och slå det över chokladen. Mixa slät. Lägg plast på tryffeln och ställ svalt.
-
Browniesmet: Koka upp smöret och slå det över chokladen. Rör om tills det smält.
-
Tillsätt övriga ingredienser i nämnd ordning.
-
Fyll upp browniesmeten i en smörad springform och baka i ca 10 minuter i 200 °C. Tag ut och låt kallna.
-
När tryffeln och brownien kallnat, stöppla på tryffeln, sikta kakao på toppen och garnera med kokosäggen.