Bär och mandelpizza 10
Ingredienser
Receptet är beräknat för 10 st
-
Deg
- 1,25 dl Mjölk
- 25 g Jäst
- 0,25 dl Socker
- 0,25 tsk Salt
- 50 g Smör mjukt
- 0,50 tsk Kardemumma malen
- 225 g Vetemjöl
- Ägg till pensling
-
Topping
- 4 dl Bär blandade
- Mandelspån
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smält smöret och tillsätt mjölk. Vätskan får ej vara mer än 37° när du blandar i jästen. Blanda sedan resterande ingredienser och arbeta till en elastisk deg. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
-
Dela degen i 10 bitar och kavla ut till runda små pizzor. Lägg på mandelfyllning och spara en kant runt om. Lägg på bären. Pensla kanterna med ägg och strö på hyvlad mandel.
-
Baka av i 200° 6–8 minuter, tills pizzorna är gräddade. Om man vill kan man pudra på lite florsocker.
Tips
Variera bär efter säsong!