Klassisk chokladmousse med maräng 8
Lyxig chokladmousse, en klassisk dessert som alltid imponerar! Denna lena och krämiga mousse görs med äkta choklad för en krämig konsistens. Toppa den med en seg maräng för en festlig touch! Passar perfekt till nyår, påsk eller födelsedagsfirandet!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 st
-
Chokladmousse
- 3 st Gelatinblad
- 110 g Pastöriserade äggulor
- 20 g Socker
- 3 dl Vispgrädde
- 120 g Pastöriserade äggvitor
- 0,50 dl Vispgrädde
-
Maräng
- 100 g Pastöriserade äggvitor
- 200 g Florsocker
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladmousse:
- Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.
- Smält chokladen över ett vattenbad eller på intervaller i din microvågsugn.
- Vispa äggulorna med sockret tills det blir ljust och krämigt.
- Vispa de 3 dl vispgrädden till ett lätt skum.
- Vispa äggvitorna hårt.
- Smält gelatinbladen i ½ kopp vispgrädde, i en liten kastrull eller i mikron och blanda ner det i äggsmeten.
- Tillsätt den smälta chokladen i äggsmeten och vispa ihop blandningen ordentligt och snabbt.
- Vänd försiktigt i först den vispade grädden och sedan den hårt vispade äggvitan.
- Fördela moussen i glas och ställ dem i kylen tills moussen stelnat. Den kan förvaras i kylen till nästa dag.
Garnering:
- Vispa äggvitorna med strösockret tills det blir hårt och tjockt.
- Strö marängen vackert ovanpå chokladmoussen och bränn den med en liten brännare precis innan servering.
Tips
Receptet på chokladmousse kan även användas som fyllning i kakor.