Vårrullar med chokladdipp 12
Vi går mot ljusare tider. Fira med läckra vårrullar och en härligt krämig chokladsås. Vårrullarna går bra att förbereda och lägga i frysen – enkla att ta fram och grädda när lusten faller på.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 12 st Filodeg (16x16 cm ark)
- 36 st Hallon , frysta går bra
- 1 tsk Potatismjöl
- 1 Äggula
-
Chokladsås
- 0,50 dl Vatten
- 0,50 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Lägg ut degarken var för sig. Spritsa ca 6 cm mandelfyllning i mitten av varje ark.
-
Blanda hallon med potatismjöl, och lägg dem ovanpå mandelfyllningen. Skär nougaten i tärningar och lägg dem ovanpå hallonen.
-
Vik in degkanterna och rulla ihop arken. Limma sista kanten med äggula. (Det går bra att frysa in vårrullarna efter detta moment och grädda dem vid ett senare tillfälle.)
-
Sätt ugnen på 210°.
-
Pensla vårrullarna med smält smör. Pudra med florsocker eller strö på flagad mandel.
-
Chokladsås: Koka upp grädde med vatten och smör. Hacka chokladen och mixa samman till en god chokladsås.
-
Grädda vårrullarna i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga.
-
Ät dem ljumma, och servera med chokladsåsen som en dippa vid sidan om.