Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
30 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Vårrullar med chokladdipp 12

Vi går mot ljusare tider. Fira med läckra vårrullar och en härligt krämig chokladsås. Vårrullarna går bra att förbereda och lägga i frysen – enkla att ta fram och grädda när lusten faller på.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 12 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Lägg ut degarken var för sig. Spritsa ca 6 cm mandelfyllning i mitten av varje ark.
  2. Blanda hallon med potatismjöl, och lägg dem ovanpå mandelfyllningen. Skär nougaten i tärningar och lägg dem ovanpå hallonen.
  3. Vik in degkanterna och rulla ihop arken. Limma sista kanten med äggula. (Det går bra att frysa in vårrullarna efter detta moment och grädda dem vid ett senare tillfälle.)
  4. Sätt ugnen på 210°.
  5. Pensla vårrullarna med smält smör. Pudra med florsocker eller strö på flagad mandel.
  6. Chokladsås: Koka upp grädde med vatten och smör. Hacka chokladen och mixa samman till en god chokladsås.
  7. Grädda vårrullarna i ca 10 minuter, eller tills de är gyllene och krispiga.
  8. Ät dem ljumma, och servera med chokladsåsen som en dippa vid sidan om.

Relaterade recept

Produkter i receptet