Svårighetsgrad
Arbetstid
30 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
1,5 timmar
Betygsätt detta recept

4 av 5 stjärnor baserat på 4 recensioner

Chokladkaka med chokladgrädde 8

Här kommer receptet på en ljuvlig chokladkaka toppad med chokladgrädde, för dig som vill göra det lilla extra till din chokladkaka. Följ instruktionerna nedan.

Ingredienser

Receptet är beräknat för 8 personer

Så här gör du

Håll skärmen tänd

Chokladkaka

  1. Hacka chokladen grovt och smält ihop med smör i en skål över vattenbad. När chokladen har smält, ta bort skålen från värmen.
  2. Lägg äggvita och socker i en skål och vispa ihop tills det blir vitt och pösigt.
  3. Rör ner äggulorna och den vispade äggvitan i den smälta chokladen, lite i taget, och vänd till sist ner den rivna mandelmassan och vetemjölet (vänd försiktigt runt smeten med en slickepott)
  4. Bred ut smeten i en smord springform ca. 20 i diameter, och grädda i 180°C i ca. 35 minuter.
  5. Använd en nål för att kontrollera om kakan är färdig. Om deg följer med nålen, grädda kakan lite längre.
  6. Låt kakan svalna innan du försiktigt vänder ur den ur formen.

Chokladgrädde

  1. Vispa grädden och vänd ner chokladsåsen.
  2. Bred ut chokladkrämen på kakan innan servering.

Produkter i receptet