Chokladkaka med chokladgrädde 8
Här kommer receptet på en ljuvlig chokladkaka toppad med chokladgrädde, för dig som vill göra det lilla extra till din chokladkaka. Följ instruktionerna nedan.
Ingredienser
Receptet är beräknat för 8 personer
- 100 g Smör
- 4 Äggvita
- 125 g Socker
- 4 Äggulor
- 75 g Vetemjöl
-
Chokladgrädde
- 5 dl Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
Chokladkaka
- Hacka chokladen grovt och smält ihop med smör i en skål över vattenbad. När chokladen har smält, ta bort skålen från värmen.
- Lägg äggvita och socker i en skål och vispa ihop tills det blir vitt och pösigt.
- Rör ner äggulorna och den vispade äggvitan i den smälta chokladen, lite i taget, och vänd till sist ner den rivna mandelmassan och vetemjölet (vänd försiktigt runt smeten med en slickepott)
- Bred ut smeten i en smord springform ca. 20 i diameter, och grädda i 180°C i ca. 35 minuter.
- Använd en nål för att kontrollera om kakan är färdig. Om deg följer med nålen, grädda kakan lite längre.
- Låt kakan svalna innan du försiktigt vänder ur den ur formen.
Chokladgrädde
- Vispa grädden och vänd ner chokladsåsen.
- Bred ut chokladkrämen på kakan innan servering.