Nougatcookies 16
Överraska någon du tycker om med ljuvligt goda nougatcookies! Enkla att baka och perfekta till alla fikastunder. Mjuka, sega och krispiga på samma gång. Med en härlig crunch av hasselnötter och en nougatgömma i mitten blir de helt omöjliga att motstå!
Ingredienser
Receptet är beräknat för 16 st
- 275 g Smör
- 2 dl Socker
- 2 dl Brun farin mjukt
- 2 st Ägg
- 6 dl Vetemjöl
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3 tsk Bakpulver
- 0,50 tsk Salt
- 1 dl Hasselnötter
Så här gör du
Håll skärmen tänd
- Skär nougaten i tärningar.
- Smält smör, låt svalna i ca 15 minuter.
- Rör ner strösocker och farinsocker i smöret. Tillsätt ett ägg i taget.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Vänd i chokladknapparna.
- Dela degen i 16 bitar, platta till bitarna och lägg i en bit nougat i varje. Rulla sedan ihop till bollar.
- Hacka hasselnötter grovt och lägg på en tallrik. Doppa ovansidan av bollarna i nöthacket och sätt i kylen ca 1 timme.
- Sätt under tiden ugnen på 180 grader.
- Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 13-15 minuter, de ska var lite mjuka i mitten.
- Sätt en stansform, eller ett glas, över de varma kakorna och snurra så får de en rund och fin form.