Minieclairsemla 15
Ingredienser
Receptet är beräknat för 15 st
- 100 g Smör
- 1 dl Vatten
- 1 dl Mjölk
- 1 krm Salt
- 1,50 msk Socker
- 2 tsk Kardemumma, stött
- 2 dl Vetemjöl
- 4 Ägg
-
Vispgrädde
- 2,50 dl Vispgrädde
- 1 msk Socker
-
Fyllning
- 2 msk Vispgrädde
-
Tillbehör
- Mandelspån , rostade
- Jordgubbar
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Sätt ugnen på 200° C. Smält smöret.
-
Koka upp vatten och mjölk. Rör i mjöl, smör, salt och socker. Låt puttra lite tills degen tjocknat. Ta bort från värmen och vispa i äggen.
-
Spritsa ut degen i ca 7 cm långa korvar.
-
Grädda i ca 15 minuter eller tills gyllenbruna. Tänk på att de måste vara färdiggräddade innan du tar ut dem annars sjunker de ihop. Låt svalna.
-
Vispa grädde med socker. Riv mandelmassan och blanda med grädden.
-
Skär en skåra i brödet. Lägg i mandelmassan och spritsa i vispgrädde. Ringla över chokladsås och toppa med en jordgubbe.