Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
2,5 timmar
Betygsätt detta recept

3 av 5 stjärnor baserat på 2 recensioner

Pumpakaka med frosting 1

Det här receptet på vår pumpakaka är perfekt till Halloween och mysig att baka en grå regnig dag hemma med barnen. Halloweenkakan dekoreras med pumpor gjorda av ODENSE marsipan och med smält choklad ger ni pumporna roliga ansikten. Lycka till!

Ingredienser

Receptet är beräknat för 1 st

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Lägg pumpan i en liten ugnsfast form och sätt in den i ugnen på 175° i ca. 45 minuter tills den är mjuk. Låt svalna något och dra sedan bort skalet.
  2. Lägg hela i ett durkslag över en bunke och pressa igenom köttet så att bara fröna blir kvar.
  3. Rör smör och socker tills det är mjukt och krämigt.
  4. Vispa i äggen ett i taget och rör sedan ner riven mandelmassa, apelsinskal och pumpapurén i smeten. Rör om ordentligt tills det är krämigt och sikta ner mjöl, kryddor och bakpulver i smeten.
  5. Vänd ner smeten i en smord ugnsform.
  6. Grädda pumpakakan i 175°C i ca. 30 minuter och låt svalna.
  7. Vispa ihop den smälta chokladen, mascarponen och florsockret och ställ i kylen tills kakan svalnat.
  8. Täck tårtan med glasyr och dekorera med pumpahuvuden gjorda av marsipan färgad orange med röd och gul karamellfärg.
  9. Gör sedan ansikten med smält choklad, och pumpa stjälkar från marsipan färgad grön.

Tips

Hitta fler recept inför Halloween här.

Produkter i receptet