Donutsemla 25
Ingredienser
Receptet är beräknat för 25 st
- 0,25 Kron Jäst
- 1,50 dl Mjölk
- 50 g mjukt Smör
- 0,50 dl Socker
- 0,75 tsk Bakpulver
- 1,50 tsk Kardemumma, stött
- 6 dl Vetemjöl
- Frityrolja
- Florsocker
-
Vispgrädde
- 3 dl Vispgrädde
- 2 msk Socker
-
Fyllning
- 3 msk Vispgrädde
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Smula sönder jästen i en bunke. Värm mjölken och smöret tills det är fingervarmt. Häll i bunken och rör ut jästen.
-
Blanda i socker, bakpulver, kardemumma. Jobba in mjölet, lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
-
Knåda degen lätt och dela i 25 bitar. Rulla ut och knip ihop till ringar.
-
Värm olja i en tjockbottnad kastrull. Fritera munkarna långsamt tills gyllenbruna. Lägg på en tallrik och pudra över florsocker. När de ha svalnat så skär i halvor (över och underdel).
-
Vispa grädden med socker. Riv mandelmassan och blanda med vispgrädde.
-
Lägg mandelmassan i munkarna och spritsa på grädde. Sätt locket på plats och pudra över florsocker.