Svårighetsgrad
Arbetstid
20 minuter
Tid totalt
(inkl. kylning, tining och tillagning)
25 minuter
Betygsätt detta recept

0 av 5 stjärnor baserat på 0 recensioner

Tacosemla 15

Ingredienser

Receptet är beräknat för 15 st

  • 15 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Kardemumma, stött
  • 2 dl Ljus sirap
  • 5 dl Filmjölk
  • 1 Ägg
  • Vispgrädde

  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 msk Socker
  • Fyllning

  • 3 msk Vispgrädde
  • Florsocker

Så här gör du

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200° C.
  2. Blanda mjöl, bikarbonat och kardemumma i en bunke. Rör i sirap och fil. Knåda ihop till en deg.
  3. Dela i bitar och kavla ut tunt till runda kakor. Lägg på plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda ca 5 min eller tills de är gyllenbruna.
  4. Ta ut och vik försiktigt till en taco. Vispa grädde med socker. Riv mandelmassan och blanda med grädden.
  5. Lägg mandelmassan i bröden och spritsa på vispgrädde. Avsluta med att pudra över lite florsocker.

Relaterade recept

Produkter i receptet