Mysko muffins 12
Ingredienser
Receptet är beräknat för 12 st
- 125 g Smör
- 125 g Brun farin
- 2 Ägg str. M/L
- 175 g Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 dl Mjölk
-
Nougat topping
- 100 g Florsocker
- 50 g Smör mjukt
- 2 msk Mjölk
-
Dekoration
- Lakritssnören
- chokladknappar med Strössel
Så här gör du
Håll skärmen tänd
-
Rör samman smör och farinsocker tills det är mjukt och krämigt. Vispa i äggen ett åt gången.
-
Vänd ner mandelmassan och rör samman tills smeten är mjuk och krämig. Rör därefter ner vetemjöl och bakpulver i degen växelvis med mjölken.
-
Fördela smeten i muffinsformar och grädda kakorna ca 25 minuter i 200 ° C. Låt svalna på ett ugnsgaller.
-
Blanda florsocker, mjuk nougat och smör. Vispa det först med låg hastighet Och tillsätt mjölken – lite i taget. Vispa tills det är lätt och krämigt.
-
Bred ut krämen över kakorna och dekorera dem som du vill t.ex. med små spindlar eller spökansikten.